Издигат нова скулптура в памет на Принцеса Даяна

15:20, 11 дек 17 / Любопитно 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скулпторът, който направи образа на кралица Елизабет, използван върху британските монети, бе избран да създаде нова статуя на принцеса Даяна, съобщиха от немската служба на принц Уилям и Хари, за да почетат 20 години от смъртта на майка си.

През януари братята поръчаха статуя в чест на майка им, която загина при автомобилна катастрофа в Париж преди 20 години, за да бъде издигната извън официалния им дом "Кенсингтън дворец" в Лондон.

Диана, първата съпруга на принц Чарлс, наследник на трона, беше убита, когато лимузината, в която пътуваше с любовника си Доди ал Файед, се разби в парижки тунел през август 1997 г.

Тогава Уилям е бил на 15 години, а Хари на 12.

"Ние сме разчувствани от любезните думи и спомени, които толкова много хора споделят за майка ни през последните няколко месеца", казаха братята. "Ясно е, че смисъла от работата й все още се усеща от много хора в Обединеното кралство и по света, дори двадесет години след смъртта й."

Двамата братя се надяваха, че статуята ще бъде представена преди края на годината, за да отбележи годишнината, но двореца Кенсингтън заяви, че сега се предвижда статуята да бъде открита през 2019 г.

Първият й постоянен паметник, дълъг 210 метра, бе открит в Хайд парк през 2004г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама