Американския колеж лансира обучение чрез проектиране

20:30, 06 дек 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският колеж в София практикува обучение на база проектиране – ефективен, динамичен и приятен за учениците метод да придобият познанията, от които се нуждаят. Това е подход на обучение, основан на идеята, че учениците придобиват по-дълбоко познание чрез активно проучване на реални проблеми – project based learning.
Например в научния отдел по физика и химия преподавателите разполагат с добре оборудвани лаборатории, в които те взаимодействат с учениците по различни експерименти. Практическата част се предхожда от теоретична, включваща източници, на които се базират експериментите.
Цялостното обучение е на английски език, а след като студентите изготвят проектите си, те изготвят презентации, които представят пред съучениците и преподавателите си и докладват техните констатации – цел на експеримента, хипотезата, методологията на работа, необходимите материали, заключения и значение на експеримента за реалния живот.
Като резултат от всичко това, от тазгодишния дипломиран курс в Американския колеж в София, около половината са в научния профил. А тенденцията показва, че много от тях продължават своето обучение във висококачествени университети във Великобритания и в други страни от Европа.
Проектът е факт благодарние на щедри дарения от американския народ чрез програмата на Американските училища и болници в чужбина и на Американската агенция за международно развитие.
Комитетът за иновативни училища на Министерството на образованието включваше психолози, социолози, педагогически експерти, представители на научната общност, професионалисти с опит в иновациите в сферата на образованието, науката и технологиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама