Румен Радев в Париж: Сигурността в миграционната политика е много важен акцент

08:40, 05 дек 17 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приемането на България в шенгенската зона на ЕС ще бъде важен фактор за повишаване на сигурността в Европа, защото сигурността на всеки европейски гражданин започва от сигурността на външните граници, от които е България – заяви президентът Румен Радев на 4 декември.
Френският държавен глава Еманюел Макрон посети България през август месец тази година. Тогава той изрази подкрепа не само за присъединяването на България към Шенген, но и за приемането на страната в „чакалнята“ на еврозоната – Европейския валутен механизъм. Българският президент заяви, че сигурността в миграционната политика е много важен приоритет. Също и че една от задачите на председателството на Съвета на ЕС относно България през първата половина на 2018г.  е да се предприемат ефективни мерки не само за защита на външните граници, но и да се справим с миграционната криза.
Румен Радев е във Франция на официално посещение до утре, 6 декември. Президентът, който е бивш пилот и командир на военновъздушните сили в България, ще лети с френски изтребител „Дусълф Рафал“ в последния ден от посещението си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама