Започна кандидатстването за Европейски стипендии за зимния семестър

11:45, 27 ное 17 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стипендиите за успех и за специални постижения за зимния семестър на учебната 2017/2018 г. започна днес. Студентите могат да попълват и подават формулярите си до 14 януари 2018 г. на адрес http://eurostipendii.mon.bg. Класирането ще бъде публикувано на 8 февруари 2018 г. Пълният график с всички срокове и правила на кампанията са качени на посочената интернет страница, но могат да се намерят и във всяко висше училище.

Стипендии за успех могат да получават само студентите от приоритетните професионални направления във висшите училища в страната. Размерът е 150 лв. месечно, като се изплащат средства за петте месеца от семестъра. Стипендията за специални постижения е еднократна и е в размер на 300 лв. Един студент може да получи до три такива в рамките на един семестър, като условието е да се обучава в редовна форма независимо от специалността. Получаването на европейски стипендии става независимо дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.

Това е последният четвърти семестър от реализирането на първата фаза на проект „Студентски стипендии – фаза 1“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. От началото му близо 30 000 студенти са получили стипендии на стойност почти 23 млн. лв.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама