Материалистите прекарват повече време във фейсбук

12:29, 24 ное 17 / Любопитно 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Материалистичните хора вероятно ще имат значително повече приятели във Facebook профила си, отколкото хората, които са по-малко заинтересовани от притежанията и вероятно ще използват по-често и интензивно социалните медии, твърди проучване.

Тези хора виждат и третират своите приятели във Facebook като "цифрови обекти", се казва в изследването, публикувано в списанието Heliyon.

Изследването показа, че материалистите използват Facebook, за да постигнат своите цели и да се чувстват добре.

"Материалистите използват Facebook по-често, защото те са склонни да обединят своите приятели във Facebook - те придобиват приятели от Facebook, за да увеличат своето притежание", заяви водещият автор Филип Озимек от университета в Рур-Бьор, Германия.

Материалистите също имат по-голяма нужда да се сравняват с другите във Facebook, сочи проучването.

"Facebook осигурява перфектната платформа за социални сравнения, с милиони профили и информация за хората. И това е безплатно - материалистите обичат инструментите, които не струват пари.", добавя Озимек.

За изследването изследователите първо проведоха онлайн въпросник с 242 потребители на Facebook.

Изследователите обясниха, че за материалистите Facebook е инструмент, за да научат колко далече са от целта си да станат богати.

"Социалните медийни платформи не са толкова различни от другите дейности в живота - те са функционални инструменти за хора, които искат да постигнат цели в живота, а някои могат да имат отрицателни последици за тях или за обществото", обясни Озимек.

"Ние открихме, че материалистите използват своите приятели, но също така постигат целта си да се сравняват с другите", добави Озимек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама