Откриха откраднатите вещи на Джон Ленън

18:00, 23 ное 17 / Култура 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дневниците, написани от Джон Ленън, са сред стотиците артикули, принадлежащи на иконата на "Бийтълс", които намериха от полицията в Берлин, Германия.

Колекцията от предмети е била открадната от вдовицата на Ленън Йоко Оно през 2006 г.

Според BBC германските медии съобщават, че Оно ги е идентифицирала от снимките, които й бяха показани в германското консулство в Ню Йорк.

Много от артикулите бяха конфискувани, след като бяха открити в една аукционна къща в Берлин, предизвиквайки „полицейски лов” за останалата част от откраднатите стоки.

58-годишен мъж е арестуван, според полицията, докато втори заподозрян, който преди е работил за Оно, е "недостижим в момента".

Мартин Стелтнер, говорител на прокуратурата в Берлин, заяви, че не е ясно кога възстановените стоки могат да бъдат върнати в имението на Ленън.

Дневниците са изложени в Берлинската полицейска централа с два чифта от неговите емблематични кръгли очила, запис на концерт на Бийтълс на касета и кутия за цигари.

Предметите на "Бийтълс" често привличат огромни цени на търг. През февруари тази година коженото яке, за което се смята, че е било носено от Ленън, е продадено за 10,400 паунда.

През 2011 г. един от задните зъби на Ленън се продава за 19 500 паунда на канадски зъболекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама