Започна съвместното заседание между правителствата на България и Македония

13:20, 23 ное 17 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със среща на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев започна посещението на българска делегация в Република Македония за провеждане на първото съвместно заседание на правителствата на двете страни. Срещата се състоя във Водочкия манастир, който премиерът Заев определя като едно от най-красивите места на родния му град Струмица.

Преди началото на пленарните разговори министър-председателите Борисов и Заев положиха венци пред паметника на Борис Трайковски – президент на Република Македония в периода 1999-2004 г.

След споразумението, което подписахме на 1 август, се радвам, че с министрите си днес сядаме на една маса. За мен темата Балкани и приоритет и днешната среща е доказателство за развитието на отношенията ни, посочи Бойко Борисов в началото на заседанието. Темите, които двата кабинета обсъждат, са свързани с българската подкрепа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развитието на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, дигитална, телекомуникационна, конкретни проекти за сътрудничество в областта на отбраната, туризма, кадастъра, сътрудничеството при бедствия.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама