Директорът на Дисни накара служителите си да се чувстват неудобно

16:30, 22 ное 17 / Култура 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-важните изпълнителни директори на Уолт Дисни, съоснователят на Pixar Джон Ласитър, заяви, че ще си вземе шестмесечен отпуск, поради неуточнени "пропуски", които карат някои от служителите му да се почувстват "неуважително или неудобно".

Джон съобщи информацията в дълъг имейл, изпратен до служителите в анимационното отделение на Дисни, на което той е главен творчески директор.

"Особено искам да се извиня на всеки, който някога е бил в нежелана прегръдка или някакъв друг жест, който са почувствали, че пресича границата по някакъв начин или форма.", пише той в имейла, копие от който е видяно от Ню Йорк Таймс. "Независимо колко милостиво е намерението ми, всеки има право да определя границите си и да ги уважава."

Дисни заяви в изказване: "Ние се ангажираме да поддържаме среда, в която всички служители са уважавани да вършат най-добре работата си. Оценяваме почтеността на Джон и искреното му извинение, и напълно подкрепяме неговата почивка."

Подобно на много ръководители в Холивуд, Ласитър отдавна използва прегръдки и целувки по бузата, вместо ръкостискане по време на бизнес срещи. С течение на годините той практикува тази близост, като прегръща мъжете и жените, където и да отива.

 През 2011 г. The Wall Street Journal публикува слайдшоу с фотографии за честите прегръдки на Джон с колеги и показва, че е прегърнал 48 души в един ден.

Джон Ласитър, на 60 години, е силата зад франчайза на "Дисни", като "Toy Story", "Cars and Frozen", всяка от които генерира 1 милиард долара или повече в годишните приходи на компанията. Отпуската му идва един ден преди Дисни да пусне последния филм на Pixar, „Coco, в северноамерикански театри.

Ласитър отговаря за всички филми, направени от Pixar и Walt Disney Animation Studios. Той е и основен творчески съветник на Walt Disney Imagineering, които проектират атракции за увеселителен парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама