Правителството одобри нови назначения в държавната администрация

14:30, 22 ное 17 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството освободи досегашния състав на Държавната комисия по сигурността на информацията поради изтичане на законово регламентирания й петгодишен мандат и определи нов състав.
Председател на ДКСИ и през новия мандат ще бъде Борис Димитров. За заместник-председател е определен Иван Павлов, който към момента е началник на отдел в ДАНС. В състава на Комисията влизат също Симеон Николов – служител по сигурността на информацията в „Терем“ ЕАД, Алекси Алексиев – директор на дирекция „Сигурност“ и служител по сигурността на информацията в МЗХГ, и доц. д-р Иво Великов – преподавател в Академията на МВР.

На заседанието си днес Министерски съвет определи Петя Александрова за изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Тя поема поста от Митко Симеонов, който беше избран за член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие.
Петя Александрова е дългогодишен служител на АПСК. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Към момента e директор на дирекция „Правна“ в Агенцията.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама