Найден Зеленогорски: Партиите в парламента действат солидарно в деградивна посока

09:30, 22 ное 17 / Политика 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini



Партиите в парламента действат солидарно в деградивна посока. ГЕРБ и БСП си подават топката и натрупването на събития, сред които оставката на Главчев и възраждането на стари леви идеи от управляващите прилича, все повече на сделка между двете партии, коментира пред BIT Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

Имаше решение на парламента да се превъоръжаваме с натовска техника, сега се говори, че ще се ремонтират руските самолети и то за много пари, видяхме опит за национализирането на частна фирма, възраждането на АЕЦ „Белене“ и тези стъпки на Изток доста ни притесняват, каза той. Надявам се Борисов и Таяни да са обсъдили и тези въпроси, защото европейският път на България и членството в НАТО са единственият възможен за нас, реформаторската общност, и няма да позволим промяна на посоката.

На въпрос за АЕЦ „Белене“ Зеленогорски заяви, че първо трябва да се даде категоричен отговор за сеизмичността на района. Аз съм от Плевен и знам за поне един доклад, който потвърждава високия риск в региона, ако това е вярно, за каква изобщо икономика говорим като на първо място трябва да бъде националната сигурност, попита реторино той. Това е проект, в който държавата би загробила още между 7 и 10 млрд, които нямаме и ударът ще бъде по-тежък от КТБ, добави той.

Реформаторският блок води разговори за разширяване, такива вече сме имали и с Обединени земеделци, отговори Зеленогорски на въпрос. За нас важно е да чуем какво мислят хората ни в страната и в РБ се обединихме около тази идея, каза още той. Реформаторските общности за демкрация по места вече работят заедно, защото хората търсят обединение и това е посланието, което трябва да чуят всички тук, каза още той. Зеленогорски обяви, че в събота, 25 неомври, в Гранд хотел София ще се проведе събитие за регионални и местни политики, в което ще участват кметовете от цялата страна, спечелили с подкрепата на Реформаторския блок.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама