БНТ отбелязва Световния ден на Телевизията

11:36, 21 ное 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С резолюция на генералната асамблея на ООН 21 ноември  е обявен за Световен ден на телевизията. Включването на тази дата в календара на най-голямата международна организация е признание за нарастващото влияние на телевизията като важен фактор за формиране на обществените нагласи.

За поредна година Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), Асоциацията на търговските телевизии в Европа (ACT) и Асоциацията на радио- и телевизионните търговски къщи обединяват усилията си в отбелязването на Световния ден на телевизията.

Като обществена медия и редовен член на EBU, Българската национална телевизия в рамките на деня ще излъчи 30-секунден видео клип, продуциран от трите авторитетни европейски организации на телевизионните оператори, който ще бъде включен и в програмите на  оператори в Европа, Азия, Канада, САЩ и Австралия. Кампанията в  социалните мрежи ще използва хаштаг #WeloveTV  и #WorldTVDay.

Последните проучвания в 33 държави показват, че нивото на доверие в традиционните медии нараства в цяла Европа, тъй като хората все по-често поставят под въпрос истинността на това, което гледат и четат онлайн. 70% от участвалите в изследването вярват на информацията, получавана от телевизиите, а в 11 от изследваните страни телевизията все още е медията лидер на обществено доверие.

Световният ден на телевизията е обявен от ООН през 1996 година, а датата отбелязва първия Световния телевизионен форум, проведен под егидата на международната организация. Отбелязването му е признание за нарастващата роля, която медиите оказват върху международните процеси и огромната сила на аудиовизията за привличане на общественото внимание към важни за човечеството проблеми.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама