Стартира третият етап на акция „Зима”

10:12, 21 ное 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третият етап от традиционната акция „Зима” започва днес и ще продължи до края на месеца. Той ще протече под мотото „Безопасно шофиране през зимата”.

Дейностите на пътните полицаи ще бъдат насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, както и над поведението на водачите.

Както в рамките на предходните два етапа, така и по време на този ще бъде отбеляван тематичен ден без жертви. 22 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници на моторни превозни средства - жертви на пътя.

Според данните на пътна полиция, от началото на месец ноември на територията на област Варна са настъпили общо 149 пътно-транспортни произшествия, от които 33 са катастрофите с пострадали – 41 ранени. За периода няма загинали при ПТП жители на област Варна. Сравнявайки със същия период на 2016 г., броят на тежките ПТП е 43, 2 са загинали, а 55 са били ранени.

Пътна полиция се обръща към всички участници в движението по пътищата с апел да бъдат внимателни и отговорни към себе си и към останалите на пътя.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама