Димитър Делчев: Борисов изтъргува кожата на Главчев за спокойствие

09:58, 21 ное 17 / Политика 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След всеки скандал следва сделка между ГЕРБ и БСП. Борисов се превърна в главния търговец на кожи в държавата и изтъргува с БСП председателя на НС, няколко депутата и министър, за да си осигури лично спокойствие. Така Борисов вкарва БСП и ДПС през парадния вход във властта и само силна реформаторска общност може да го спре. Това каза пред България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Следващата кожа ще е на депутат, близък до съветника на ГЕРБ в Сливен, ощетил общината с близо милион лева. Поздравяам д-р Борова, че реагира бързо и ще настоява за разплитане на казуса, добави Делчев.

Под натиска на Атака и след всички сделки с БСП Борисов все повече олевява. Освен че в парламента гласуват законите на БСП и ДПС, кабинетът за малко да нацонализира частно предприятие, нарече всички приватизационни сделки престъпни и всичко това са ясни знаци за преместване на ГЕРБ в ляво.

България е в политическа криза. Няколко депутати, включително и председателя на НС, си заминаха, един министър, заместник-министри, а опозицията управлява Парламента. Изходът от кризата е свикване на КСНС от президента с участието на партиите от реформаторската общност и насрочване на дата за предсрочни избори, коментира Делчев.

Вятърът за изчистването на въздуха от праховите частици ГЕРБ и БСП може да дойде от реформаторски мислещите хора, които вече започнаха да се обединяват по места в реформаторски общности за демокрация – РОД и процесът е необратим, заяви той.

Местните ни структури активно участват в създаването на РОД по места с партиите извън ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, граждани и НПО. На доста места тези хора са антиГЕРБ, защото именно ГЕРБ обедняват общините през порочния си модел на управление, каза Делчев.

Крайно време е да чуем хората по места и обединението да бъде отдолу нагоре. Видяхме достатъчно провали на обединения, случили се на жълтите павета и червените килими в луксозните хотели, добави той.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама