Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Кувейт

14:51, 14 ное 17 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде на двудневно официално посещение в Държавата Кувейт на 14 и 15 ноември, по покана на първия заместник министър-председател и министър на външните работи шейх Сабах Ал-Халид.

По време на визитата си вицепремиерът Захариева ще се срещне с емира на Държавата Кувейт шейх Сабах Ал-Ахмед, с министър-председателя шейх Джабер Ал-Мубарак, с първия вицепремиер и министър на външните работи шейх Сабах Ал-Халид и с вицепремиера и министър на финансите Анас Халид . На срещите ще бъдат обсъдени възможностите за засилване на диалога и създаването на работни контакти между двете страни в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз и ротационното председателство на Кувейт на Съвета за сътрудничество в Залива, както и непостоянното членство на Кувейт в Съвета за сигурност на ООН през 2018-2019 г. Ще бъдат обсъдени и протичащите процеси в Залива, и ключовата роля на арабската държава като балансиращ фактор в региона.

Кувейт е най-дългогодишеният партньор на България сред арабските държави от Залива. Дипломатическите ни отношения имат повече от половинвековна история и позитивният заряд на политическите връзки, както и двустранният диалог развиват съществуващият потенциал в търговско-икономическата сфера, образованието и културата. По време на визитата си министър Захариева ще обсъди и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в тези области, както и конкретни инициативи, които да бъдат осъществени на практика.


 


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама