Цветанов по БНТ: В момента БСП се самоизолира

11:32, 13 ное 17 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува в сутрешния блок на БНТ президента Радев за това, че не е взел отношение след изказването на депутата от БСП Иво Христов, обявил, че 80% от българите са дебили. Бившият вътрешен министър припомни, че народният представител на левицата беше част от инициативния комитет, който издигна Радев на изборите за държавен глава.

Цветанов отбеляза, че Иво Христов е в противоречие със себе си в последните 20 години, след като е бил е в младежкото СДС и част от правния отдел в парламента, подкрепил приватизацията. Именно заради това според него трябва да падне давността за разследване на приватизацията.

Политикът коментира още по отношение на интервюто на Румен Радев в "Панорама" от петък: "С анкетната комисия за изтребителите имахме една единствена цел - истината да излезе наяве. Точно това и стана. Стана ясно, че неправилно е въведен един осми критерии и ние премахнахме тази несправедливост. Другата теза на президента беше, че няма сериозна борба с корупцията. Искам да кажа, че нивата на корупцията през последните години спада. Най-ниските нива на корупция бяха през 2010 година. Тя е била най-висока по време на управленията на БСП. Това показват анализите. В момента също се правят промени в законодателството, които имат за цел да се справим с този проблем."

Цветанов допълни, че реакция от президента не е имало и след предложението на депутата от БСП Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ има опити да се отклони страната от европейския ѝ път.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви още: "В момента БСП се самоизолира. Някои депутати също се самоизолират. Аз не знам към кои проценти се причислява Иво Христов. Към дебилите или към другите 20%? Президентът явно усеща, че не се получава това, което е очаквал. Той явно се дразни, че не е толкова желан в Европа. Премиерът Бойко Борисов провежда международни срещи всяка седмица. Нас ни очаква голямо предизвикателство - председателство на ЕС. Румен Радев не реагира на скандалите с Пламен Узунов, с Иво Христов. Не може да дава интервюта и да не говори за най-очакваното ни събитие. В неговите интервюта се говори само за теми, които не са на дневен ред и ние трябва да се обясняваме."

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама