Румен Радев в “Панорама”: В много направления демокрацията е в отстъпление

21:15, 10 ное 17 / Политика 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Със сигурност действията на военните летци не са каприз. Всеки летец на изтребител с всеки полет залага живота си. Не е тайна, че много политици излязоха от властта богати и безнаказани", каза президентът Румен Радев в специално интервю за “Панорама” по БНТ. 

Държавният глава сподели, че летците не могат да приемат, че тяхната изключително трудна професия ще бъде наричана хоби и ще се използват думи като “преврат” и “каприз” за техните действия. "От повече от година и половина не съм техен командир и не подавам никакви сигнали", заяви Радев. 

Президентът каза още, че България е демократична страна, всеки има право на мнение, но друг е въпросът как отстояваме правата си. “В много направления демокрацията е в отстъпление”, отбеляза Радев.

“Изходът от моралната криза днес не е да се сочим с пръст, а да вървим заедно в правилната посока. Никой не може по-добре от нас да посочи собствените ни проблеми и да ги реши”, каза президентът. 

На въпрос какво му носи острия тон, Радев отговори: " Моят тон е резултат на действителността. Войната срещу президенстаката институция мобилизира често институциите. Авторите на тази кампания явно подценяват гражданите. Никога не съм започвал война", каза Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама