Валери Симеонов откри дискусията „Повишаване на ефективността на политиките за малки и средни предприятия“

17:30, 09 ное 17 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабът на заетата работна ръка и брутния продукт, произвеждан от малките и средни предприятия в България, бяха основните акценти в изказването на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, с което той откри дискусията „Повишаване на ефективността на политиките за малки и средни предприятия“.
Вицепремиерът посочи, че националната стратегия за развитие на малките и средни предприятия 2014-2020 е разработена съобразно водещите принципи на Акта за малкия бизнес на Европейската комисия и има за цел да насърчи предприемачеството, да подобри условията за икономическа дейност, да разшири достъпа до финансиране на малкия бизнес, както и позициите им на международните пазари.
Симеонов отбеляза, че по време на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, България отправя три основни послания – консенсус, конкурентоспособност и кохезия. И трите са с директно отражение и потенциал да поставят акцент върху малкия и среден бизнес, като българското правителство има волята това да се реализира.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама