Иззеха недекларирани 30 000 евро от турски гражданин

12:00, 09 ное 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрабандна валута с левова равностойност 58 675 лeва откриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.
Преди четири дни, на МП Капитан Андреево, на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил „Ауди" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В колата пътували семейство - съпрузи и непълнолетното им дете, които заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на мъжа, в един от джобовете на панталона му, са открити недекларирани 30 000 евро: 37 банкноти в купюри по 500 евро, 50 банкноти по 200 евро и 15 по 100 евро.
На нарушителя, турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.
Само преди месец митническите служители на МП Капитан Андреево откриха 26 000 евро в дамската чанта и бельото на сръбска гражданка.
От Митница Бургас напомнят на всички пътуващи през външните ни граници с Европейския съюз, че съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент (ЕО) 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 година относно контрола на пари в брой, които се внасят и изнасят от Общността, всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама