Министерство на туризма: Няма текстове за ски писти и земеделски земи в приетия от МС проект за изменение и допълнение на Закона за туризма

16:19, 07 ное 17 / Политика 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на туризма категорично заявява, че във внесения в Министерския съвет проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма няма текстове, свързани със земеделски земи или ски писти.

С приетите от МС изменения се транспонира в националното ни законодателство Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС за пакетните туристически пътувания и свързаните с тях пътнически услуги.

В Закона за туризма са предвидени и промени за намаляване на административната тежест при предоставяне на услуги по него, както и за изпълнение на решението на Министерския съвет от юни 2017 г. за приемане на мерки за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. След приемането на промените ще бъде изменена и наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Премахва се изискването за представяне за някои официални удостоверителни документи на хартиен носител, като се предвижда да се въведе нов формуляр „заявление-декларация“, което в основната си част има декларативен характер.

В официалния сайт на Министерски съвет има информация за всички одобрени решения на заседанието на министрите. Всякакви политико-икономически спекулации, правени през социалните мрежи и през сайтове на отделни организации, не са нищо друго освен поредната фалшива новина и опити на определени среди да създават ненужно напрежение в обществото. Подробна информация за приетите от правителството промени в Закона за туризма може да видите на интернет страницата на Министерския съвет.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама