''Може би утре'' - най-добър късометражен филм на ''София Индипендънт Филм Фестивал''

16:10, 03 ное 17 / Култура 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В деня на Народните будители бяха раздадени наградите на „София Индипендънт Филм Фестивал“.

Наградата за най-добър късометражен български филм беше връчена на  „Може би утре“ на режисьора Мартин Илиев за оригиналната визия и впечатляващото актьорско присъствие на Марий Росен. Журито, което определи наградите в късометражния конкурс е с председател режисьорът Павел Веснаков и членове – Стефан Иванов, драматург и Жорета Николова – актриса и кастинг агент, информират от Националния филмов център.

Наградата за български игрален проект в развитие на името на Дани Лернер, която се връчва за втора поредна година в партньорство с Ню Бояна и е 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на снимки, бе определена от жури в състав: Симеон Венциславов, сценарист, Владимир Андреев, продуцент, Ярив Лернер, директор на Ню Бояна Филм Студио, Александра Цветкова, PR на Ню Бояна Филм Студио и Алекс Кенанов, генерален мениджър на B2Y productions.

Журито реши да връчи две награди, отново затруднено в избора си между 16 интересни, участващи в пичинг-сесията, български проекти в развитие. Наградите се връчват на проектите „Алчност“ на режисьора Николай Тодоров и „Януари“ на режисьора Андрей Паунов.

Лентата, която спечели награда за късометражен филм - «Може би утре» е копродукция на България и Германия. Режисьорът Мартин Илиев е роден през 1985 година, завършил е НАТФИЗ “Кр. Сарафов” със специалност филмова и телевизионна режисура. Режисьор е на няколко късометражни филми, редица музикални клипове и телевизионни реклами. През 2014 година, Мартин е част от 8-то издание на Талънтс Сараево, където е селектиран с последния си късометражен проект - “Може би утре”. Мартин работи като съ-сценарист върху пълнометражния проект “Прасето” на режисьора Драгомир Шолев, който бе в селекцията на програмата за развитие на проекти -  “Torino Film Lab” през 2015 година.

«Може би утре» разказва историята на Сам, който е съвременен отшелник, стои скрит зад телескоп и наблюдава света навън. Един непозната и шантава жена се нанася в блока отсреща. Сам се влюбва в нея, но ще трябва да преодолее себе си, за да я срещне… Може би утре.

Част от екипа на «Може би утре» са сценаристът Георги Илиев, който стои зад сценарния екип на едни от най-успешните бг сериали, оператор е Александър Станишев, музиката на Дитер Долецел, а на Марий Росен в актьорските роли партнира младата Симона Халачева.

Филмът е създаден с подкрепата на: ИА Национален Филмов Център, Столична програма “Култура” на Столична община за 2016, Национален фонд “Култура”, МФКК “В Двореца”.

В момента Мартин работи по сценария на дебютния си пълнометражен филм - “Бръмбар”.

«Може би утре» можете да видите тази събота 4 ноември в Дом на киното в София от 18ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама