Пет плаката срещу Хелоуин (СНИМКИ)

14:49, 31 окт 17 / Любопитно 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На фона на комерсиализацията на празника Хелоуин, достигнала дори и до България, ние решихме да съберем пет визии, които по един или друг начин се противопоставят на празника - такъв, какъвто го виждаме.

 

5. Испанците са против празника

През годините, освен да изясняват статута на Каталуния, испанците са активни и разделени по въпроса дали трябва да се празнува Хелоуин. Редица кампании в социалните мрежи и сайтовете се изправят срещу празника.  Испанците, които недолюбват Хелоуин, дори слагат специални профилни снимки, с които заявяват позицията си.

Yo NO celebro Halloween

Аз не празнувам Хелоуин - профилна снимка в онлайн кампания срещу празника

4. Библията осъжда тези практики, тогава защо вярващите в Библията ги отпразнуват веднъж годишно?

Резонен въпрос, зададен от потребители в интернет. Църквата не одобрява вещици, вампири, магьосници и призраци - тогава защо те са в основата на този празник?

Снимка: Pinterest

3. Полицията предупреждава

Празникът на Хелоуин не е приятен за всички, дори в държавите, от които произлиза и в които се празнува най-много. Затова често властите разпространяват брошури, плакати и визии за входни врати. Целта е да се избегне произволното звънене на деца от врата на врата, което тормози недолюбващите празника. Освен това в последните години се наблюдават редица атаки с брашно и яйца. Затова редица магазини в Щатите не продават подобни стоки на деца в дните около празника

Всяко антисоциално поведение ще бъде докладвано на полицията!
Плакат: West Midlands Police

2. Ние пък не празнуваме!

Понякога самите собственици на имоти заявяват позиция със собствени плакати

 
Снимка: Pinterest

1. Не на Хелоуин в българското училище!

Кампания с такова име се появи в родното онлайн пространство. Петицията, част от инициативата, e изготвена от родители и граждани, обединени в страницата “Против натрапването на Хелоуин в училищата и детските градини” и едноименната фейсбуук група, състоящи се от над 4000 души. Петицията е достъпна на http://civilactionbg.com/?p=270

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама