Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в автомобилните превози

15:02, 27 окт 17 / Политика 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Насърчава се сътрудничеството между България и Босна и Херцеговина в областта на автомобилните превози. Това стана възможно след подписаното днес в Сараево Споразумение за изменение на Спогодбата между двете държави за международни автомобилни превози на пътници и товари. Документът беше парафиран от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на съобщенията и транспорта на Босна и Херцеговина Исмир Юско.

Изменението създава предпоставки за ръст на търговските и икономически взаимоотношения, както и за развитие на автомобилните превози на пътници и товари. Прилагането на Споразумението ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони и ще доведе до общото намаляване на експлоатационните разходи. Ще се увеличат и възможностите за коопериране между превозвачите, на основата на търговски и пазарни споразумения.

Министър Московски е част от официалната делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която е на двудневно посещение в Босна и Херцеговина. В рамките на визитата министър Московски участва в пленарно заседание между представителите на двете правителства, на което бяха обсъдени теми от взаимен интерес.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама