Петков разговаря с протестиращите синдикалисти от КНСБ

14:59, 27 окт 17 / Политика 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков прие в сградата на Министерския съвет делегация от КНСБ, която връчи декларация от името на националния митинг на синдиката до министър-председателя.

Приоритет на нашето управление е повишаването на доходите. Доказателство за това е, че от догодина минималната работна заплата се увеличава с 50 лева и ще бъде в размер на 510 лева. Предвиден е 10-процентен ръст на заплатите в публични сектор и също толкова вдигане на възнагражденията на служителите във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити в Министерството на труда и социалната политика“, каза министър Петков.

Той информира, че в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018 г. е отпаднала идеята за промяна в размера на обезщетението за временна нетрудоспособност в първите три дни от отпуска по болест. За сметка на това ще се увеличи контролът, което ще гарантира, че няма да се злоупотребява и същевременно няма да се ограничават правата на осигурените.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров отбеляза положителни крачки, които предприема правителството, и предложи 5-годишен план за повишаване на доходите на българите, за да стигнат 60 на сто от средноевропейските. Той приветства и засилването на контрола при издаването на болнични листове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама