Къде можем да избягаме за уикенда?

13:00, 26 окт 17 / Любопитно 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки чака уикенда с нетърпение. Едни, за да си почиват след дълга работа седмица, други- за да обърнат внимание на семейството си и трети- за да поемат към следващата набелязана дестинация. Плануването на предстоящо пътешествие е почти толкова вълнуващо, колкото самото пътешествие… особено, когато ни предстои екскурзия с приятели. Затова, с приятелите ни от New Wave Holidays набелязахме няколко европейски града, които са примамлива дестинация за всеки пътешественик.

 
Снимка: New Wave Holidays

Амстердам, Холандия - шарената архитектура на Амстердам е най-добре да бъде разгледана с разходка с лодка по каналите на града. Именно тези разходки с лодки са и запазена марка на Амстердам. Ако пък решите да се разходите пеша, тесните улички и къщи с прозорци на нивото на очите ще оставят топъл и приятен спомен у всеки. В Амстердам може да посетите и Музея на еротиката, събрал в себе си историята на еротичното изкуство през годините. Музеят на марихуаната и хашиша привлича интереса на не по-малко посетители. "Амстердам Арена" и футболният музей на Аякс са отворени за футболните фенове всеки ден. От дотук изброените неща, става ясно защо Амстердам е идеален за посещение с приятели.

Барселона, Испания - Посетете Барселона с приятели, които са ценители на културата- испанската столица изобилства от архитектурни шедьоври. Саграда Фамилия е не само символ на Барселона, но и една от най-популярните сгради в цял свят. Но, ако все пак не сте много запалени по обиколките по архитектурните паметници, то най-вероятно повече ще ви допадне да посетите Камп Ноу, който няма как да ви остави безразлични, дори и да не подкрепяте футболния отбор, чийто дом е величествения стадион. Футболът е начин на живот в Барселона и със сигурност ще го разберете при посещението си.

Прага, Чехия - Градът на 100те кули. Чешката столица е най-добре да бъде обикаляна пеша, така че се уверете, че сте отишли с приятели, които нямат нищо против да се поразходят. Часовниковата кула Орлой, Карловият мост, Замъкът Храдчани (най-големият в Европа) са само малко от удивителните места, на които може да се разходите. Зоологическата градина, пък е най-голямата в континенталната част на Европа и отнема цял ден, за да бъде обиколена. Ако пък ходенето ви дойде в повече, винаги може да си направите разходка с корабче по река Вълтава… или пък да седнете да изпиете по една чешка бира.

Виена, Австрия - Виена е едновременно старинна и модерна. Със супер разнообразната си архитектура, австрийската столица е примамлива дестинация за туристи от цял свят. Неофициалната оперна столица на света, Виена е идеалното място за посещение с група приятели, които са ценители на музиката. Нощният живот на Виена предлага изобилие от клубове, които са и домакини на някои от най-добрите световни партита.

 
Снимка: New Wave Holidays

Лондон, Великобритания- Британската столица е изпълнена със забавни неща, които да правите с приятели. Безбройните барове и пъбове, предлагат питиета за всеки вкус, които гарантират приятни емоции. За любителите на по-изтънчените преживявания, Лондон предлага луксозни заведения, с изглед към Темза. „Окото на Лондон“ е задължително преживяване на всеки, който реши да посети града, а снимка на фона на Биг Бен и Бъкингамския дворец трябва да присъства във фотоапарата на всеки посетил Британската столица.

Рим, Италия- Вечният град! Рим е дом на забележителна култура и архитектура. Фонтанът „Ди Треви“ и Колизеумът са символите на града, с които е познат на любителите на туризма от цял свят. Освен архитектурните шедьоври, Рим е известен и със своите зашеметяващи градини, които задължително трябват да присъстват в списъка на всеки пътешественик. А след изморителното обикаляне на забележителностите, вечер ще имате удоволствието да се отпуснете в някое типично италианско ресторантче, където да се насладите на прословутата италианска паста и ароматно вино.

New Wave Holidays предоставя изключителни туристически пакети у нас и в чужбина. Повече за офертите на сезона - вижте на newwave.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама