Как естествено да излекуваме венците и да подобрим здравето на зъбите си? Част 1

17:25, 21 окт 17 25 1762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стоматолозите са верните ни помощници, когато ни заболи зъб, а медицинската индустрия е наложила мнението, че зъбите ни могат да се лекуват единствено и само с химически средства, които освен, че са скъпи, понякога са неефективни, но дори и вредни за здравето ни.

Някои от пломбите, които ни поставят съдържат живак, амалгама, както и бисфенол А. Данните от проучвания, правени по темата свързват съдържанието на стандартните материали за пломби дори с автоимунни заболявания.

Разбира се здравето ни е приоритет и когато няма друг възможен начин стоматологът е човекът, който ще вземе най-доброто решение за здравето на зъбите и венците ви и когато се налага може да използва някой от тези материали. Но за да подобрите общото си орално здраве и хигиена и за да избегнете честите посещения при зъболекар и наложителните пломби следвайте нашите съвети.

Жабурене с кокосово масло

Този метод е много по-ефективен, отколкото си представяте и се използва в натуралната медицина от стотици години. Методът представлява жабурене с чисто кокосово масло в продължение на 20 минути. В началото изглежда странно, но ако се превърне в сутрешен ритуал ще донесе много ползи за здравето ви. Зъбите ви естествено ще се избелят, плаката чувствително ще намалее, а болката във венците ще изчезне.

Една чаена лъжичка кокосово масло за 20 минути сутрин ще ви помогне да се отървете от всякакви бактерии и инфекции в устната кухина. След като го изплюете, изплакнете устата си и измийте зъбите както обикновено.

Карамфилово масло

Карамфиловото масло е древен лек за орални инфекции или повредени зъби. Има силно антимикробно, антисептично и противогъбично действие. Освен това помага за лечение на отдръпването на венците и други повредени орални тъкани.

За да се справите с болящ зъб, можете да приложите две или три капки върху памучен тампон, след това поставете тампончето на болния си зъб. След 15 минути ще почувствате подобрение и можете да махнете тампончето. А ако искате просто да поддържате доброто здраве на венците си ги масажирайте с няколко капки от олиото веднъж дневно.

Следва продължение:

Ако искате да разберете кои още са ефективните натурални средства за поддържане на добра орална хигиена и здрави зъби, както и храните, които да избягвате, за да нямате кариеси, прочетете втората част на статията ни.

 

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама