Борисов и Тереза Мей обсъдиха мигрантската криза и Брекзит

09:45, 20 окт 17 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма, бе категоричното мнение на министър-председателите Бойко Борисов и Тереза Мей, които проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет вчера.

Британският премиер Тереза Мей посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и приветства правителството за постигнатото.

Във фокуса на разговорите бе и темата за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС. „Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов посочи, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е и голямата българска диаспора в Обединеното кралство. „Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет“, заяви Борисов.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Борисов да посети Обединеното кралство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама