С два законопроекта държавата ще се опълчи на радикалния ислям

15:21, 19 окт 17 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Действащите в момента закони са крайно либерални и позволяват почти безконтролно на територията на страната да се упражняват подобни практики под формата на създаване на частни курсове, частни детски градини и частни религиозни общности и по този начин се появява нетрадиционен ислям за България. За това предупреди вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по време на среща за противодействие на религиозния екстремизъм у нас, цитиран от bTV.

Той обяви, че ще работи за промени в няколко посоки – спиране на чуждото финансиране на религиозните общности, възможност за религиозно образование у нас и забрана на присъствието на чужди граждани в ръководствата на вероизповеданията.

До 2010 г. няма дело за радикален ислям. От 2010 г. до 2017 г. са 50 дела”, посочи Каракачанов. Според него хората от страни с радикална религия са „проблемно много” и трябва да им се забрани да проповядват у нас, а в Наказателния кодекс ясно трябва да се дефинира какво е позволено по време на проповедите и какво – не.

Според него даренията за мюсюлманското вероизповедание трябва да се контролират или от Сметната палата, или от Дирекцията по вероизповеданията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама