БСП поиска оставката на Валентин Радев и Валери Симеонов

15:18, 19 окт 17 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искаме незабавно оставката на Валентин Радев, който е внесъл предложението за това границата да бъде обявена за обект на националната сигурност и на Валери Симеонов като вицепремиер. Какво налага сега оградата по границата с Турция да бъде обявена за обект на националната сигурност?” 

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на Парламентарната група, цитирана от Нова телевизия.

Вчера МС прие едно решение, което събуди много въпроси. А то е обявяване на оградата на границата с Турция за стратегически обект на националната сигурност. Възникват много въпроси защо се прави това, какви ще се резултати и каква е целта. Опит ли е това да се скрие информация“, добави още тя.

Декларирам, че поемам цялата политическата и наказателна отговорност, ако ще има такава, че за нас причината точно вчера и по този начин да се вземе това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима кадри, говори със свидетели, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, засне в реално време преминаване на организирани групи мигранти и този филм показва паднала ограда, отворени шахти, преминаване безконтролно със стълби и под ограда”, заяви Корнелия Нинова.

Преди два дни Елена Йончева беше спряна и й беше забранен достъп до свободна територия на българската държава от „Гранична полиция”, а вчера нейното посещение там беше едва ли не заплаха, че тя ще издаде тайни на националната сигурност и ще носи наказателна отговорност за това“, поясни Нинова.

Тя заяви, че досега цензурата се изразяваше в заплахи, че журналисти ще бъдат освободени от столовете си, БСП бяха наричани мракобесници, убийци, а други депутати бяха наричани хлебарки, които ще бъдат смачкани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама