Димитър Делчев ДБГ: Предложеният антикорупционен орган е бухалка за изземване на бизнеси

12:45, 19 окт 17 / Политика 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Правят се опити от управляващите с промените в НК антикорупционният орган да се използва за бухалка за изземване на бизнеси чрез разследване на консорциуми'', каза пред BIT Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, цитиран от прессъобщение на движението, разпространено до медиите.

В него се казва още:

''Видяхме и желанието им да преразпределят дялове в отбранителния сектор. БСП нямат против този модел, защото се надяват да попадне в техни ръце, добави Делчев. Беквокалите им в парламента могат да се карат колкото си искат, но спорът кой да назначи шефа на бюрото е само параван за договорката им да няма реална борба с корупцията.

И ГЕРБ, и БСП предлагат закони за амнистия на корупцията, а не за борба с нея. Когато едва 8% от хората са готови да подадат сигнал за корупционно поведение, а останалите ги е страх и не се дава възможност за анонимни сигнали, това е отказ от действие, коментира Делчев.

По повод твърденията, че не е голямо значение новият закон за борба с корупцията Делчев напомни, че в момента има около 40 органа за тази цел, но в затвора властимащи няма. Не съм чул и Комисията за конфликт на интереси да е проверила Суджукгейт или Кумгейт в Хасково. Това е недопустимо.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама