Янаки Стоилов: Конгресът на БСП се очертава с чисто пропагандни цели

09:42, 19 окт 17 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Този конгрес се очертава с чисто пропагандни, временни цели. Най-сериозната тема – БСП като алтернатива за България, не е била обсъждана в работен формат. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” на bTV лидерът на лявото крило в партията Янаки Стоилов.

В БСП има различия, има противоречия, не са от сега, но като че ли сега излизат на повърхността. Голяма част от тези разговори не минават по линията на спора каква е политиката на БСП, а повече излизат тези сблъсъци между групи и хора. Линията на най-остри противоречия е между част от ръководството и на партията и тези, които имаха най-голяма роля за техния избор”, коментира той пред медията, след като предни дни Корнелия Нинова се размина на косъм от бламиране на „червения” пленум, по време на който се обсъждаха конгресните теми.

Стоилов отбеляза, че свикването на делегатите само по себе си не е демократичен акт – особено ако е базирано на теми, които „нямат нужния заряд” или по които не е имало време за подготовка. „Дали няма да се появят други теми на конгреса, които да имат чисто политически или организационен характер?”, запита той.

Според него към момента даже хора като Георги Гергов не смятат, че може да има съвместно управление с ГЕРБ, но пък по антикорупционния закон „може да се търси някакво съгласие” – проектът на левицата бил по-фокусиран, докато този на управляващите засягал и важната тема за лобизма. Стоилов предложи и компромисен вариант за структурата на антикорупционното бюро – с началник, назначен от президента и заместници, които представляват парламента и съдебната власт.

Със съжаление социалистът отбеляза, че за българските граждани изглежда, че въпросът е кой да контролира корупцията, а не кой да се бори с нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама