Сблъсъци в Украйна

14:29, 18 окт 17 / Свят 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди украинци протестираха и в Украйна,предават информационните агенции, цитирани от Нова телевизия.

Те се събраха пред парламента с искане за спешни действия срещу корупцията. Стигнало се е до сблъсъци с полицията, четирима души са пострадали, информират от медията.

Търпението на украинците към корупцията по високите етажи на властта явно започва да се изчерпва. Въпреки обещанията на управляващите, този проблем остава повсеместен. Протестиращите се събраха по призива на няколко реформистки движения. Част от хората носеха палатки, които да разпънат на Майдана - площада, който беше сцена на най-голямото антиправителствено недоволство през 2013 г.

Президентът Порошенко не изпълни предизборната си програма, чието мото беше „Да живеем различно“. Затова смятам, че той трябва да отговаря за всичките си думи и обещания и да се оттегли.

Напрежението бързо ескалира, след като демонстрантите премахнаха част от металните бариери и взеха щитове на служителите на реда.

Сред участващите в протеста беше и движението на бившия грузински президент Михаил Саакашвили. Той се превърна в политически противник на президента Петро Порошенко, който го лиши от украинско гражданство. За да отговори на исканията, Порошенко внесе във вторник проектозакон, който предвижда отмяна на депутатския имунитет от 2020 г. Протестиращите обаче настояват той да влезе в сила още догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама