Андрей Ковачев е избран за заместник-председател на Групата на ЕНП

13:18, 18 окт 17 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Д-р Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП бе избран за новия заместник-председател на Групата на ЕНП днес. Той спечели гласуването с 95 гласа, а другият кандидат - г-н Едуард Кукан от Словакия получи 57 гласа.

"Това означава признание както за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП, така и за България! Отстоявайки нашите ценности, Групата на ЕНП в ЕП ще продължи да работи и в ЕС, и в нашето съседство за демократизация, сигурност, върховенство на закона и европейска интеграция", каза след избирането му Андрей Ковачев.

Той става част от председателството на Групата на ЕНП, като заедно с председателя на Групата и колегите си заместник-председатели отговаря за ръководенето на Групата по време на пленарните заседания на Европейския парламент, представлява я пред външни фактори и информира Асамблеята на Групата за взетите политически и стратегически решения. На редовни интервали се среща с ръководителите на националните делегации, за да обсъдят основните направления в политиката и да подготвят важните решения за стратегията на групата.

Досега мястото се заемаше от г-жа Мария Габриел, която от лятото е българският европейски комисар.

Д-р Ковачев също така е част от Председателството на Европейския парламента, като един от квесторите на институцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама