По нов начин ще се определят заплатите на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на премиера, вицепремиерите и министрите

13:35, 18 окт 17 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри нов начин за определяне на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на министър-председателя, на заместник министър-председателите и на министрите, като направи изменения и допълнения в ПМС №67 от 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности.

Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се определят в процент от основната месечна заплата на министър, като по този начин ще се поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им. Така размерите на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър председателите ще бъде 85 на сто от основната месечна заплата на министър, на началника на кабинета на министър-председателя – 90 на сто от основната месечна заплата на министър, а на началниците на кабинетите на министрите – 80 на сто от основната месечна заплата на министър.

Необходимите средства за изпълнение на постановлението ще се осигуряват в рамките на утвърдените средства за разходи за персонал по съответните бюджети на ведомствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама