Честване 10 години на Биенале Артемидия в Рим

16:30, 21 окт 17 / Култура 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официалното представяне на Шестото издание  и  честване 10 години на Биенале Артемидия ще се състои в Салоните на Българското посолство в Рим, на 24 октомври от 19ч.

Проектът е посветен на 10 годишнината от приобщаването на България в Европейската общност, празнувайки също и 10 годишнина на Биенале Артемидия „Изкуство и Приятелство“, 180г. от рождението на Васил Левски, 60 годишнината от Римските трактати, и по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018г.

Биенале Артемидия има за цел задълбочено популяризиране на българските таланти и големи имена в литературата, поезията, музиката и изкуството в най-широк аспект за още по-значимо укрепване на положителния облик на България в Европа и света. Събитието има за цел също така да приобщи още повече младите хора и техните интереси в творческите процеси на изкуството и културата, които са между най-силно въздействащите средства за формиране на личностите и за укрепване облика на страната ни. Чрез осъществяването на този значим културен международен празник Асоциация Артемидия и фондация „ Никола Гюзелев“ обвързват името си с осъществяването на едно престижно  културно събитие с българo-италиански, но и  с международен характер, достойно оценено и подпомагано на високо ниво от българска и от италианската страна.                                                                                                                        

В програмата са включени представяне на българска и италианска поезия , творби на музиканти и оперни артисти, както и представяне на новоизлезли книги на български и италиански автори.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама