Михаил Дончев и Иван Бондоков отговарят за Спас/Александър

12:05, 18 окт 17 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с нашумелия в последните дни случай, при който Спас Василев се представяше под чужда самоличност във Фейсбуук и бе арестуван за измами със самолетни билети, Иван Бондоков и Михаил Дончев разпространиха писмо до медиите.

Ето пълният текст на съобщението, което публикуваме без редакторска намеса:

«По повод на медийните публикации във връзка със случая Спас/Александър и като бивши съдружници във фирма „ Еспас Медия“ ООД, ние Михаил Дончев и Иван Бондоков, желаем да изясним следното:

Имената ни бяха замесени в случая с политически контекст и с внушението, че сме знаели и съдействали на машинациите на Спас Василев. Това абсолютно не отговаря на истината. Ние, както и останалите съдружници, а и много други хора бяхме умело заблудени от фалшивата самоличност „ Александър Николов“ за дейността и мотивите му. Фирмата „Еспас Медия“ беше създадена като медиен проект за уебсайт, списван на английски с европейска насоченост, а не като агенция за продажба на самолетни билети. Всички съдружници сме измамени от Спас/Александър, но именно ние двамата първи се усъмнихме в действията и самоличността му и практически го разобличихме. Ние също така първи предприехме действия за блокиране на сметката на фирмата чрез управителката Лора Драгнева и по този начин срутихме изградената от него финансова пирамида с продажба на билети. Още през пролетта подадохме предизвестия по Търговския закон за напускане на фирмата поради съмнителното поведение на Спас/Александър и след изтичане на законните срокове бяхме заличени като съдружници. Нито ние, нито останалите съдружници сме се облагодетелствали от сметката на фирмата. Всъщност именно ние двамата прекъснахме тази поредна комбинация на Спас/Александър и сътрудничим с компетентните органи за изясняване на обстоятелствата по схемите му. Всички коментари, които внасят политически контекст в този случай, смятаме за некоректни и манипулативни.»

Иван Бондоков

Михаил Дончев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама