„Мнимият болен“ от Молиер в Габрово

14:00, 22 окт 17 / Култура 25 1142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комедията “Мнимият болен” на Габровския театър ще се играе на сцената на ДКТ “Иван Димов” в понеделник - 23 октомври, от 19 часа.

Популярният актьор Николай  Урумов е едновременно и режисьор, и изпълнител на главната роля - на Арган, в постановката на една от най-веселите и най-жизнерадостни пиеси на Молиер. Спектакълът имаше своята премира през юни, на X-то юбилейно  издание на Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово.

Комедия на маските, на перуките, на танците, на пищните костюми – това е Молиеровият театър, такова е и габровското представление. Арган – един хипохондрик, който живее с чувството, че е много болен, а „услужливи” хора около него подклаждат страховете му. Той дори е готов да жертва щастието на дъщеря си, женейки я за един малоумен доктор, само за да има постоянно лекар под ръка.

Ще позволи ли изобретателната му слугиня този брак да се осъществи или ще помогне на младите влюбени? Ще препъне ли мераците на младата му съпруга да се докопа до цялото наследство на Арган? Отговоритеще на всички тези въпроси дават Николай Урумов, Надежда Петкова, Миглена Стоева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Светослав Славчев, Валери Радев, Даниел Тотов, Петко Петков, Димо Димов


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама