Каракачанов: Темата за корупцията се преекспонира

10:03, 18 окт 17 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерство на отбраната ще преработи проекта за закупуването на нов боен самолет за ВВС. От бързината, с която министерството ще се справи с тази задача, зависи и кога бойната ни авиация ще се сдобие с нови изтребители. В Бюджет 2018 ще има повече пари за отбрана и средствата ще се увеличават всяка следваща година. 

Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по БНТ, цитиран от offnews.bg.

''Няма как, след като има 2 законопроекта в НС, аз да подпиша нещо, което да задължи нашите депутати да гласуват в една посока. Аз лично съм скептичен - какво означава да направим нова структура. ''За съжаление, темата за корупцията се преекспонира'', заяви Каракачанов. ''Няма логика КСНС да иззема функциите на парламента'' допълни той. Истината е, че този проблем може да се реши и по сега действащото законодателство на базата на сегашните институции, каза още министърът.

Той коментира и нападението над горски, за което бяха задържани 9 души в Баня и Хисаря. 

''Това е поредното безобразие. Проблемът не е, че има хора с патриотични и националистически убеждения в България, защото не патриотите изпратиха онези цигани да бият горските, а именно тези пишман либерали, които 27 години учат една част от населението, че могат да строят незоконни гета и да живеят там безнаказано, че могат да не плащат ток и вода, ако гласуват правилно за тях, че могат да ходят да секат гората когато пожелаят и да бъдат безнаказани, че могат да не плащат данъци, че могат да лъжат социалната система, че да болни. Всичко това ги научиха тези пишман либерали, които сега говорят против национализма'', заяви Каракачанов.

По въпроса за финансиране на религиозното образование, който се обсъжда в ЕС, вицепремиерът заяви, че трябва да се опитаме да ограничим възможността чрез религията да се прави политика и то радикална политика в България. Това е сериозен проблем и тук държавата няма право на компромиси.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Bradleydiels 19:23, 10 юни 20

Москва обновяване на вани с течен акрил

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама