Цветан Цветанов е на работно посещение в Загреб

14:03, 16 окт 17 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов e на работно посещение в хърватската столица Загреб. Там той ще вземе участие в срещата на кампанийните мениджъри на Европейската народна партия.

В началото на форума встъпителни речи ще имат генералният секретар на ЕНП и член на Европейския парламент Антонио Лопес-Истуриз, зам.-председателят на ЕНП и кампаниен директор на партията Дара Мърфи, както и министър-председателят на Република Хърватска Андрей Пленкович.

В рамките на конференцията зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще изнесе лекция на тема: “Анализ: Кампанията за президентските избори през 2016г. – подценяване на социалните медии”. По-късно своите презентации относно последните парламентарни избори в техните страни ще представят холандският „Християндемократически апел“ и малтийската „Народна партия“, а кандидат-президентската кампания във Франция ще бъде презентирана от представители на Републиканската партия в страната.

Часове преди да замине за Загреб, Цветанов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Двамата разговаряха в София. По време на срещата Харис посочи България като пример за толерантност в контекста на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи, която ще отбележим през 2018 г. Дейвид Харис поздрави Цветанов по повод избирането на заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за национален координатор по борбата с антисемитизма. Двамата изразиха подкрепа за провежданите от правителството устойчиви политики и за устойчивите политики на ГЕРБ в подкрепа на толерантността. Изпълнителният директор на Американския еврейски комитет благодари на заместник-председателя на ГЕРБ и за позицията на България по отношение на Хизбула през 2013 година, когато Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи.

В края на срещата Цветан Цветанов и Дейвид Харис изразиха взаимен ангажимент да се противопоставят на всякаква форма на дискриминация на религиозен или етнически принцип и да работят за повече толерантност и разбирателство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама