Проблемът със социалните мрежи е сериозен, отбеляза Цветанов

09:57, 14 окт 17 / Политика 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията коментира в „Тази събота“ по bTV новината за арестувания у нас командир от ИДИЛ.

Близо 5 000 души от Европа са отишли в Сирия, за да се бият на страната на „Ислямска държава“. От Западните Балкани те са към 800 души. Моята молба е, че не трябва да се коментира тази тема. Има много работа да се свърши. Трябва да се прецезират всички доказателства, за да можем да кажем със сигурност, че този човек е бил на висш ръководен пост в „Ислямска държава“. Всички страни в ЕС трябва да споделят информациите за терористи, за да може да се правят необходимите анализи.“, отбеляза Цветанов.

Политикът коментира и темата за фалшивите профили в социалните мрежи: „Проблемът е сериозен. Най-вече за децата. Разговарям с дъщерите си. Голямата вече е на 22 и помага при разговорите с по-малките. Много е важно да има информационни кампании по темата за фалшивите профили във Фейсбук и как децата да се предпазят. Разговорите между родители и деца също са изключително важни.“ По мнението на Цветанов социалните мрежи са голямо средство за манипулиране на общественото мнение и публикуването на фалшиви новини.

Аз не съм доволен от работата на службите по тази тема“, заяви Цветанов и цитира данните от гражданската инициатива „Чист интернет“, отбелязвайки, че по време на президентските избори едно лице с 22 профила е произвеждало по 60 новини на час.

Всички сме жертва на фалшивите новини. Всеки чете онлайн новините", категоричен беше Цветанов.

"Съвсем нормално и закономерно е парламентът да избира ръководството на антикорупционния орган. Няма война с президента. ГЕРБ не иска такова нещо. Някой друг я провокира. Някой друг използва термина за война, не ГЕРБ. Българският народ се произнесе на 26 март“, коментира Цветанов темата за отношенията между управляващите и президента Радев.

Не искам да коментирам искането на ДПС за оставка на Валери Симеонов. Правителството постига големи успехи. Това го слушам при всяко мое посещение в чужбина. Включително и тази седмица чух само хубави думи за управлението в Брюксел, Мюнхен и Берлин. Това е много приятно. Всички искат да влязат във властта, но това става по демократичен начин чрез избори, които се проведоха март месец“, заяви още Цветанов в студиото на „Тази събота“ и добави, че са отпуснати средства за увеличение на заплатите на пожарникарите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама