Илияна Йотова: Солидарността и милосърдието сближават хората и преодоляват границите

13:43, 13 окт 17 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Солидарността и милосърдието сближават хората и преодоляват границите, а мотото „Чрез хуманизъм към мир и приятелство“ е най-доброто послание, което можем да изпратим. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на XVII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми под надслов „Агресия, хуманизъм, кино“. Събитието, се провежда от 12 до 15 октомври в СОК Камчия под патронажа на Вицепрезидента на Република България като за предварителната селекция са кандидатствали повече от 1800 филми от над 100 държави.

Днес, когато фанатици и осквернители на ценностите водят битка с природата на човека и за умовете на младите хора, именно вие показвате чрез вашата работа, че човешкият живот няма цена и вяра, която да оправдава смъртта пред живота. Това е хуманността днес, колкото и ежедневието да изтрива тази думичка от нас“, каза Илияна Йотова.

Вицепрезидентът отбеляза, че БЧК е винаги пръв, там където човешката трагедия се сблъсква с надеждата, там където в първите мигове първата помощ и състраданието са по-важни от всичко на света. „Благодарение на Червения кръст и Червения полумесец стотици хиляди хора получиха първата грижа, първата добра дума, пресичайки границите на европейските страни, за да търсят спасение за себе си и бъдеще за децата си“, изтъкна Йотова. Организаторите на фестивала – БЧК и Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов“ получиха високото признание на вицепрезидента за своята цялостна дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама