Цветанов ознаменува края на визитата си в Мюнхен с важни срещи

18:12, 11 окт 17 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си в Мюнхен Цветан Цветанов днес проведе работна среща и с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман. Политикът го е запознал с политическата ситуация у нас и с приоритетите на управляващото мнозинство в българския парламент. 
От своя страна Йоахим Херман е дал висока оценка за сътрудничеството между Бавария и България. 
Двамата си припомнихме професионалното сътрудничество и приятелство помежду си от времето, когато бях министър на вътрешните работи и коментирахме, че на тази база създадохме добра основа за развитие на партньорството между службите на България и Бавария. Вътрешният министър на Бавария изрази подкрепа за усилията на България по отношение на охраната на външната граница на Европейския съюз и заяви, че страната ни може да разчита на подкрепата на Германия и неговата лична подкрепа”, сподели Цветанов в лични си профил. Двамата с Херман са обсъдили още основните акценти от предстоящото българско председателство на ЕС по отношение на сферата на сигурността с акцент върху Западните Балкани. Баварският вътрешен министър е коментирал, че България може да бъде център на регионална среща на страните от Западните Балкани по тема миграция. 
Благодарение на усилията на правителството, на личния ангажимент на премиера Бойко Борисов и на Вашата работа в парламента като председател на най-голямата парламентарна група и на вътрешната комисия, България е все по-важен и решаващ фактор за сигурността в региона” е заявил още Херман, цитиран от Цветанов.
В края на посещението си в Мюнхен лидерът на ПГ на ГЕРБ се е срещнал и със заместник-председателя на Баварския Ландтаг Райнхолд Боклет. В разговора са участвали и баварският депутат и председател на вътрешната комисия в 
Ландтага д-р Флориан Херман и дългогодишният депутат в германския 
Бундестаг Ханс-Петер Ул. 
Запознах ги с политическата ситуация в България, представих приоритетите на страната ни за председателството на ЕС и акцентирах върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Райнхолд Боклет коментира, че председателството е голямо предизвикателство пред страната ни, защото за първи път ще застанем начело на ЕС. Представи приетите законодателни решения на мнозинството 
през последната година, свързани с антитерористичния закон и даването на 
възможност специализираните съд и прокуратура да работят по дела, 
свързани с борбата с корупцията. Заместник-председателят на Ландтага на Бавария изпрати специални поздрави на премиера Бойко Борисов и си спомни за последната им среща. Той заяви, че се радва, че след проведените 

предсрочни парламентарни избори гражданите отново избраха европейския път на България и гласуваха доверие на премиера Борисов, който вече освен в региона, играе важна роля и в Европейския съюз”, отбелязва Цветанов в личния си профил.
Боклет е дал висока оценка на работата на Цветан Цветанов като вътрешен министър и подчерта значението му като председател на най-голямата парламентарна група в Народното събрание, подкрепяща усилията на българското правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама