Дуо Kova – Zappa и Теодосий Спасов с концерт на 18 октомври

17:20, 15 окт 17 / Култура 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път в България виртуозите от дуо Kova – Zappa и Теодосий Спасов ще изнесат концерт на 18 октомври от 19.30 ч в Първо студио на БНР.

Ивайло Ковачев (Иво Кова) е пианист, който съчетава в репертоара си класическа, съвременна и джаз музика. Неговите разнообразни стилови и жанрови интереси го правят желан партньор като солист и камерен изпълнител на много сцени и джаз клубове.

Виолончелистът Матия Дзапа има многобройни записи на солова и камерна музика и издадени албуми за музикални компании като Guild, Decca и Claves. Концертната му дейност с многобройни формации го отвежда на реномирани сцени като Карнеги Хол в Ню Йорк, Културен и Конгресен Център Люцерн (KKL) в Швейцария, Уигмор Хол в Лондон, залата на Берлинска филхармония.

Двамата музиканти, които понастоящем работят в Швейцария, са носители на редица отличия от национални и международни музикални форуми.

Концертът „Очи в очи“ (Vis-à-vis) ще е със специалното участие на Теодосий Спасов, с когото миналата година те успешно реализираха европейския проект „На Изток от Алпите“. Тримата музиканти ще споделят с публиката атрактивна комбинация от български фолклор, класика, джаз, рок, фънк и др.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и за студенти от НМА „Панчо Владигеров“, АМТИИ – Пловдив, Департамент „Музика“ на НБУ и специалност „Музика“ във ФНПП на СУ „Св. Климент Охридски“ срещу представена ученическа или студентска карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама