Цветанов се срещна с европейски политици и магистрати в Мюнхен

15:07, 11 окт 17 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе в Мюнхен работна среща със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер и говорителя на Генералната прокуратура на Бавария Йоахим Етенхофер. По време на разговора той е запознал Вимер и Етенхофер с приетите законодателни решения в българския парламент през последните години като е акцентирал върху антитерористичния закон и с приоритетите на българското председателство на Европейския съюз. Централно място сред тях имат европерспективата и сигурността на Западните Балкани.

"По време на срещата припомних традиционно доброто сътрудничество между България и Бавария и заявих, че се предприемат стъпки за разширяването му. Подчертах огромната полза от проведените обучения през 2010 и 2011 година в Бавария, които бяха свързани със специализацията на разследващите полицаи и прокурорите, които работят срещу тежката организирана престъпност и корупцията. Тъй като в Бавария централен орган в борбата с тероризма е Генералната прокуратура, българското правосъдно министерство и разследващите органи у нас ще могат да работят в партньорство с баварските си колеги. Основен акцент в тази насока ще бъде работата по съвместни разследвания по Евроджъст", допълва Цветанов в личния си профил.

Ето какво споделя политикът и за втората си среща днес:

"България се превърна в един от стълбовете на Европа и в център на стабилността на Балканите. Това заяви директорът на фондация „Ханс Зайдел“ д-р Петер Витерауф по време на съвместната ни среща, в която участва и дългогодишният депутат в германския Бундестаг от ХДС Ханс-Петер Ул. По време на разговора беше дадена най-висока оценка на сътрудничеството между ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“, което продължава вече над 10 години. Благодарих за подкрепата на фондацията при реализирането на съвместни кръгли маси по различните секторни политики и обученията на младежката структура на ГЕРБ. Изразих надежда сътрудничеството да бъде разширено и в институционален план като от „Ханс Зайдел“ подкрепят различните министерства с експерти при реализирането на различни обучения. Като пример посочих успешните обучения през 2010 и 2011 г. в Бавария на разследващите полицаи и прокурорите, които работят срещу тежката организирана престъпност и корупцията. Директорът на „Ханс Зайдел“ подчерта огромната роля на България за гарантирането на стабилността и сигурността в региона на Балканите. Запознах Витерауф и Ханс-Петер Ул с приоритетите на българското председателство на ЕС като поставих основен акцент върху европерспективите пред Западните Балкани. От „Ханс Зайдел“ изразиха желание да подкрепят провеждането на балканска среща по темите, свързани със сигурността в региона."

Работното посещение на Цветан Цветанов в Германия продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама