Радостина Николаева пее Норма в едноименната опера на Винченцо Белини днес

12:05, 14 окт 17 / Култура 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 19:00 часа, блестящата солистка на Софийската опера - сопраното Радостина Николаева, ще влезе в ролята на „Норма“ от едноименната  опера на Белини. Певицата изгради през последните сезони важната и  запомняща се роля от световния оперен репертоар – Изолда в „Тристан и Изолда“ на Рихард Вагнер. Нейният професионален път започва от родния й град Русе. През 1998 година тя дебютира в ролята на Донна Елвира от операта “Дон Жуан”. След това в репертоара й влизат  ролите на Виолета от “Травиата”, Елизабета Валоа от “Дон Карлос”, Аида от едноименната опера.

След запомнящите се дебюти на Софийска сцена в ролите на Лиу от “Турандот”, Леонора от “Трубадур” и Амелия от “Бал с маски” на Верди, прибавя към своя богат репертоар ролите на Дездемона от “Отело”, Одабела от „Атила” на Верди, Мими от “Бохеми”, „Манон Леско” и „Тоска” от едноименните опери на Пучини, Неда от “Палячи” на Леонкавало, Сантуца от „ Селска чест” на Маскани, Анна Болейн от едноименната опера на Доницети, Дона Ана от „ Дон Жуан” на Моцарт, Мария от „Цар Калоян” на Владигеров, Косара от едноименната опера на Маестро Атанасов, Дидона от “Дидона и Еней” на Пърсел, Земфира от „ Алеко” на Рахманимов, Ярославна от „Княз Игор” на Бородин и др.
Радостина Николаева гостува у нас и в чужбина с невероятен успех и музикалната критика я определя като актриса и певица с изключителни драматични и вокални възможности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама