Лекарите в ''Пирогов'' твърдят, че директорът им ги обижда

10:25, 11 окт 17 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекарите и сестрите в «Пирогов» разпратиха съобщение до медиите, в което твърдят, че директорът на болницата ги обижда. Ето какво се казва в съобщението им, което е подкрепено със снимка от личния фейсбук профил на Асен Балтов, достъпен само за негови приятели в социалната мрежа, сниман от един от лекарите.

''Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов започна да обижда лекари, които са протестирали против уволнението на колеги. В своя фейсбук профил той е публикувал каменна скулптура и е написал "Сопотенски в действие". Става въпрос за Стоян Сопотенски, зам.-директор на "Пирогов". Той беше един от протестиращите лекари. Недопустимо е по този начин да бъдат унижавани лекари и големи професионалисти в спешната помощ. Д-р. Сопотенски има 2 специалности – обща хирургия, коятo придобива през 1996 г.  и гръдна хирургия, която придобива през 2012 г. Магистър е по здравен мениджмънт. През 1992 година започва работа  в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” като хирург в Първа хирургична клиника. От  2007г. е началник на Спешно приемно и консултативно отделение. Д-р Стоян Сопотенски е заместник-директор по лечебната дейност от м. ноември 2012 г. Той е заместник - председател на контролната комисия на БЛС. Член е на Европейската асоциация по дигистивна хирургия EDS.

Не може протестиращите лекари да бъдат обиждани и гонени след като изказват своята позиция публично. Това е недопустимо за демократична България, още повече за директор на най-добрата спешна помощ. 

В прикачения файл е поста във фейсбук на проф. Балтов 

Лекарите и сестрите на "Пирогов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама