Тома Биков: Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите

10:05, 11 окт 17 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него”, категоричен е Тома Биков от ГЕРБ пред bTV.

Днес в Народното събрание депутатите ще гласуват оставката на Антон Тодоров, която той подаде заради скандалните изказвания срещу Виктор Николаев. Валери Симеонов тогава също отправи заплахи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия, като коментира, че „можем да спретнем един „Викторгейт”.

Валери Симеонов даде срок от 24 часа на медиите, отразили скандала, да му се извинят, като в противен случай заяви, че ще търси правата си в съда. Тази позиция беше публикувана на сайта на Министерския съвет.

Вчера в парламентарната група обсъждахме и поведението на Валери Симеонов и се обединихме около това, че не желаем оставката му като вицепремиер и го подкрепяме”, категоричен е Тома Биков в интервю за медията.

Поведението на Валери Симеонов е отговорност на целия кабинет, тъй като неговото изявление беше качено на официалния сайт на Министерски съвет”, категоричен е Жельо Бойчев от БСП.

Бойчев коментира, че от БСП категорично се противопоставят на всякакви опити да се оказва натиск върху медиите.

Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ. Това поведение не е от вчера, то е целенасочено, търсено, провокативно поведение”, категоричен е Бойчев.

Той добави, че парламентарната група на левицата ще гласува за оставката на Антон Тодоров.

На въпрос на bTV как ще гласуват от ПГ на ГЕРБ Тома Биков коментира, че той лично ще гласува за оставката на Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама