Домусчиев: Твърденията на Валери Симеонов са неверни

09:21, 11 окт 17 / Политика 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"90% от твърденията на Валери Симеонов са неверни. БМФ били купили яхта. Ако той намери такава яхта му я подарявам, каза Кирил Домусчиев. Такава яхта струва над 200 милиона евро. Тази яхта я няма и неслучайно ще заведа дело защото цяло лято слушам щуротии, заяви председателят на КРИБ пред БНТ. 

"Симеонов с всички тези изказвания се опитва да влияе на съда, което не е редно. Аз смятам, че тъй като ние подадохме определени искове и бяхме прави, някои претенции бяха отхвърлени от арбитражния съд, а някои признати. Каквото се произнесе инстанцията ще го приемем", отбеляза
той. 

"Планираме да инвестираме 800 млн. лева в обновлението на предприятието, за да може нашите моряци да плават в едни хубави условия. Ние ще заведем дела за всички тези клеветии внушения, странно ми е как може този човек да се фокусира върху БМФ, при положение че има толкова много затворени предприятия", добави председателят на КРИБ, цитиран от dir.bg.

Последните данни на Национален статистически институт показват близо 4% ръст на брутния вътрешен продукт. Този ръст се дължи основно на индустриалното производство и по-малка степен потреблението.

Това означава, че хората имат работа, както и високи доходи. Факт е и огромният ръст на средната работна заплата в страната.

"Минималната работна заплата трябва да се определя под някаква форма. Аз лично нямам притеснения от увеличението на минималната работна заплата, защото в моя вид бизнес не плащаме минимални работни заплати, защото иначе ще си загубя специалистите.

Но има индустрии и колеги, които това ги притеснява, и това е нормално. Въпросът е, че под натиск на синдикати и социалният министър да предлага, и да се променя минималната заплата, без да има логика - не е работещо и не е нормално", добави Домусчиев.

"Държавата трябва да помага на икономиката. Факт е, че при смяната на всяко едно правителство, се сменя мениджмънтът. Факт е, че до ден днешен в България няма закон, който да позволи да се провеждат конкурси в държавните предприятия", категоричен бе председателят на КРИБ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама