Каракачанов проведе срещи в парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент

09:12, 11 окт 17 / Политика 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първия работен ден от официалното посещение във Френската република българската делегация, водена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, проведе срещи в парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент.

По време на разговорите с председателя на комисията Жан-Жак Бриди министър Каракачанов запозна своя домакин с приоритетите, които стоят пред Министерството на отбраната в областта на превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили и подобряване на социалния статус на военнослужещите. Той постави акцент върху основните проблеми на сигурността в Балканския и Черноморския региони. Българският министър на отбраната изрази съгласието си с новата програма на президента на Френската република Еманюел Макрон в областта на общата европейска отбрана, споделена преди няколко седмици при посещението му в България.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент Жан-Жак Бриди поздрави българското правителство за амбициозната програма за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили, както и за добрите двустранни партньорски отношения между България и Франция. Той  сподели с оптимизъм една нова френска идея в областта на общата европейска отбрана, а именно създаването на Единен отбранителен фонд на Европейския съюз.

Срещата приключи с разговор по темата за алтернативната доброволна военна служба във Франция като опит и практика, който България би могла да проучи.

Официалната визита на министъра на отбраната Красимир Каракачанов ще продължи днес със среща с министъра на въоръжените сили на Френската република Флоранс Парли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама