Министър Кралев поздрави лично българските волейболистки и боксьори

08:14, 11 окт 17 / Спорт 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави лично всеки един от българските боксьори, които спечелиха 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от европейското първенство за юноши в Албена (18-25 септември). Състезателите и треньорите на националния отбор Борислав Георгиев и Роман Цветков получиха и почетни плакети за най-успешното представяне на България в историята на европейски първенства по бокс за подрастващи.

Благодаря Ви за чудесното представяне“, заяви Красен Кралев на срещата с боксьорите, техните наставници и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Няма друг български спорт с 10 медала от голямо първенство. Гордеем се с Вас! Продължавайте да тренирате така всеотдайно и да поддържате това високо ниво, защото се изисква много труд и дисциплина, за да стигнете до олимпийските медали. Вие вече доказахте, че имате талант. Остава да работите върху него и да се развивате. Аз съм впечатлен от Вашите треньори. Затова ги слушайте и внимавайте в училище, защото боксът е спорт за умни хора - играе се с главата“, каза министър Кралев пред младите боксьори.

Той гарантира, че ММС ще продължи да подкрепя българския спорт и развитието на младите спортисти с осигуряването на условия за подготовка и участия в състезания. „Гледах част от срещите на европейското първенство в Албена и се убедих, че сте на прав път. Виждам, че федерацията работи в правилната посока и министерството ще помага с каквото може“, добави министърът.

Той получи специална благодарствена грамота от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. „В лицето на министър Кралев срещаме разбиране и силна подкрепа. Успехите в бокса се дължат и на него“, заяви Красимир Инински.

Европейски шампиони за юноши в Албена станаха Ергюнал Сабри (46 кг) и Даниел Любенов (75 кг). Сребърни медали спечелиха Ясен Радев (48 кг), Николай Атанасов (50 кг), Стилян Христов (60 кг), Емирджан Мехмед (63 кг), Николай Зафиров (66 кг) и Васил Стефанов (80 кг). С бронзови отличия завършиха Стоил Станоев (70 кг) и Георги Лефтеров (+80 кг).

В първенството участваха над 260 състезатели от 32 държави. България бе представена с 13 боксьори, от които 10 спечелиха медали. На предишното европейско първенство в Унгария през 2016 г. нашите боксьори стигнаха до едно златно и едно бронзово отличие.

Европейското първенство за юноши в Албена е поредното състезание по бокс от висок ранг, което се провежда в България. В последните години Българската федерация по бокс организира успешно европейско първенство за мъже в Самоков, европейско първенство за жени в София и европейско първенство за момичета и девойки в София.

Малко по-късно вчера министър Кралев връчи почетни плакети на бронзовите медалистки от Световното първенство по волейбол

Той връчи почетни плакети на българските волейболистки, които спечелиха бронзови медали на Световното първенство за жени до 23 години в Словения и на техния треньорски щаб.

Благодаря Ви за силното представяне и големия успех. Женският ни волейбол имаше нужда от тези медали, които се надявам да послужат като стимул за нови победи“, каза Кралев пред отбора, треньорския щаб начело с Антонина Зетова, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и директора на националните отбори Валентин Помаков.

По време на срещата Кралев разказа на състезателките за срещата, която той и президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров проведоха в Италия с президента на Европейската централа Александър Борочич по повод намерението на България да се кандидатира за страна-домакин на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г.

Това беше нашата бърза реакция след Вашия успех, защото през 2021 година Вие трябва да сте гръбнакът на женския национален отбор. Ако спечелим домакинството, ще имате възможност да играете пред българска публика до полуфинал. С успехите идват и големите очаквания към Вас“, заяви Кралев пред момичетата.

Старши-треньорът Антонина Зетова изтъкна, че спечелените бронзови медали от Световното първенство в Словения са първи за нашия женски волейбол на чужда територия.

Поколението е много качествено и перспективно“, обобщи Зетова.

Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев също благодари на отбора и изрази увереност, че женският волейбол върви в правилна посока.

Работи се сериозно в клубовете и виждаме голяма перспектива във Вас“, коментира той пред националките.

Българските волейболистки до 23 години заслужиха бронзовите медали от Световното първенство, след като в мач за третото място надиграха силния тим на Доминиканска република с 4:2 (12:15, 15:8, 15:11, 16:18, 15:11, 15:9). Това е исторически бронз за България в тази възраст, след като нашият тим завърши на 7-о място на първенството през 2015 г.

 

Те спечелиха бронз от СП по волейбол за жени до 23 години:

 

1. Гергана Димитрова – капитан

2. Мирослава Паскова

3. Моника Кръстева

4. Вангелия Рачковска

5. Полина Нейкова

6. Мирела Шахпазова

7. Мария Данчева

8. Ивета Станчулова

9. Елица Баракова

10. Силвана Чаушева

11. Ралина Дошкова

12. Жана Тодорова

Ивона Димитрова - Тийм мениджър

Антонина Зетова - Старши треньор

Асен Методиев - Асистент треньор

Боби Крумов – Физиотерапевт

Милен Кирилов - Статистик

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама