Томислав Дончев: Случаят с Антон Тодоров няма да приключи с оставката му

09:32, 10 окт 17 / Политика 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според мен случаят с Антон Тодоров няма да се затвори с неговата оставка". Това заяви за "Здравей, България" по NOVA вицепремиерът Томислав Дончев. 

Той призна, че думите на подалия оставка вчера депутат от ГЕРБ към водещия Виктор Николаев могат да бъдат тълкувани по различни начини. Според него те са симптом за едно дълго трупано напрежение. 

В коментар на обтегната политическа обстановка в последните седмици, той зачви"Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго”.

Дончев изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат и напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

По повод нападките, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово, вицепремиерът заяви: „Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”. 

По повод провала на Kонсултативният съвет за национална сигурност при президента вчера заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира: „Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама